RC F

EGY SPORTKUPÉ, AMI ARRA SZÜLETETT, HOGY MAGÁVAL RAGADÓ ÉLMÉNYT NYÚJTSON

Legyen szó versenypályáról vagy közútról, az RC F sportkupé lenyűgöző vezetési élményt kínál – méghozzá egészen a 270 km/órás végsebességig. Az autó a Lexus műszaki központjában született, a Fuji Speedway tőszomszédságában (nem véletlen, hogy az ‚F’ embléma éppen e pálya leghúzósabb kanyarjának ívét jelképezi), s az autót ugyanaz a mérnökcsapat tervezte, amelynek nevéhez a legendás LFA szupersportkocsi megalkotása fűződik.

Hihetetlenül merev karosszéria, motorsport ihletésű aerodinamikai megoldások és versenyhangolású futómű; ugyanakkor arról sem feledkeztünk meg, hogy ez az autó egy Lexus. Így hát természetes, hogy Ön az RC F-ben is élvezheti a kézzel varrott bőrkárpitok vagy a 17 hangszórós Mark Levinson® Premium Surround audiorendszer luxusát.

Az RC F gépházában a Lexus által valaha tervezett legerősebb V8-as motor dübörög. A kegyetlen Nürburgringi 24 órás versenyen is próbára tett, 5,0 literes V8-as motor hengerfejét és egyéb mozgó alkatrészeit a Yamaha Motorsport tervezte, ám az erőforrás összeszerelése és finomhangolása már a Tahara üzemünkben történik.

A motor lenyűgöző teljesítményét egy gyorsan kapcsoló, 8 fokozatú Sport Direct Shift automata sebességváltó továbbítja a hátsó kerekekhez. Visszaváltáskor jól hallható, hogy az elektronika gázfröccsöt ad, a nyomatékvektor szabályozású differenciálmű segítségével pedig az autó még nagy sebesség mellett is magabiztosan uralható.

Kapcsolódó híreink