RX Classic

A felszereltségre vonatkozó információk csak tájékoztató jellegűek, a gyártástól függően változhatnak!
Az árak a magyar forint árfolyammozgásának, az ÁFA valamint regisztrációs adó változások függvényében változhatnak.
Jelen árlista 400HUF/EUR árfolyamig érvényes. (MNB középárfolyam)

Lexus RX Classic ajánlatok

RX CLASSIC MODELLEK | A KÉSZLET EREJÉIG | RÖVID ÁTVÉTELI HATÁRIDŐVEL

RX450h Classic Special Edition
Listaár33 390 000 Ft
Metálfényezés
(az ár tartalmazza)
400 000 Ft
Céges kedvezmény4 862 200 Ft
Kedvezményes ár25 527 600 Ft
RX450h Classic Executive Sunroof
Listaár31 940 000 Ft
Metálfényezés
(az ár tartalmazza)
400 000 Ft
Céges kedvezmény5 110 400 Ft
Kedvezményes ár26 829 600 Ft
RX450h Classic Luxury
Listaár35 850 000 Ft
Metálfényezés
(az ár tartalmazza)
400 000 Ft
Céges kedvezmény5 736 000 Ft
Kedvezményes ár30 114 000 Ft
RX 300 Classic Prestige AWD
Listaár24 150 000 Ft
Metálfényezés
(az ár tartalmazza)
400 000 Ft
Céges/privát kedvezmény4 160 000 Ft
Kedvezményes ár19 990 000 Ft

Az RX Classic hűen tükrözi a Lexus folyamatos elkötelezettségét, hogy méltó maradjon úttörő szerepéhez a luxuskategóriájú SUV-k szegmensében.

Az RX továbbra is erőteljes és sportos kiállású, ám a dizájnerek láthatóan átrajzolták a karosszéria elejétől a végéig futó vonalat, így az autó összképe kivételes összhangot sugall. Az eredmény: elegáns és dinamikus külső, amely a Lexus új formanyelvét hangsúlyozza.

Vezetési tulajdonságok tekintetében (az LC és LS kupé, illetve szedán nyomdokain haladva) az RX-et is a Lexusra jellemző lenyűgöző menetteljesítmények jellemzik. Ehhez a mérnökök az autó minden részét a legalaposabb vizsgálatnak vetették alá, majd javítottak a karosszéria szilárdságán és a felfüggesztésen, de újak a lengéscsillapítók és fékrendszer központi elemei is. Így született meg ez a precízen és könnyedén kezelhető autó, amely mindig hajszálpontosan a vezetője által kijelölt nyomvonalon halad.

Mindemellett a Lexus RX-et világelső BladeScan Type AHS adaptív fényszórókkal és a legújabb generációs Lexus Safety System + biztonsági rendszerrel is felszerelték.

ELEGÁNS, DINAMIKUS KÜLSŐ, GYAKORLATIAS BELSŐ

Az újratervezett első és hátsó lökhárítóknak köszönhetően a karosszéria elejétől a végéig futó vonalak kecsesen folynak egymásba, fokozva ezzel az RX lendületes megjelenését. A küszöböket egyenes vonal köti a hűtőmaszk aljához, ami az erő és a stabilitás határozott érzetét kelti. A tervezők a hátsó lökhárító alsó részét a hátsó sárvédőhöz illesztették, amely a hátsó oszlop alsó részén összeolvad az ablakok rajzolatával, kivételesen elegáns és erőteljes külsőt kölcsönözve a hátsó résznek.

Emellett az autó szélességét erősen hangsúlyozó elemek – például a kipufogó vagy az alsó védőlemez – a hátsó rész sportos és agresszív megjelenéséhez is hozzájárulnak.A Lexust fémjelző orsó alakú hűtőmaszk L-formákból képzett hálómintáját tovább árnyalták, új kerete pedig az első lökhárítók oldalába futva egységes profilt eredményez.

Az új, karcsú fényszórók ’éles’ karakterrel ruházzák fel az orr-részt, a hátsó fények pedig L-alakba rendeződnek. Az RX L modell harmadik üléssora kétállású, így még nagyobb lehet a lábtér, ha kell, emellett az RX L második üléssora pilótaüléseket kapott, így a harmadik sor lábtere 95 mm-rel nagyobb, amitől az utastér a hátsó sorban ülők számára is tágasabb és kényelmesebb.

FOKOZOTT STABILITÁS ÉS LINEÁRISABB KORMÁNYZÁS AZ RX ALAPVETŐ KÉNYELME MELLETT

A vezetési élményt fokozó fejlesztések közül kiemelt fontosságú a felfüggesztés módosítása és a korábbinál merevebb karosszéria. Takeaki Kato, a Lexus főmérnökének szándéka az volt, hogy a könnyen kezelhető modell magával ragadó vezetési élményt nyújtson, ezért a mérnökcsapat szorosan együttműködött a gyártástervezőkkel. Az autón több helyen is alkalmaztak lézeres csavarhegesztést (LSW) és ponthegesztést, valamint a korábbinál nagyobb mennyiségben használtak nagy szilárdságú ragasztást (4,2 m hosszon a stratégiailag fontos helyeken). A kanyarstabilizátorok merevebbek (üregesek és 1 milliméterrel szélesebbek lettek), a kerékagyak pedig erősebbek a korábbiaknál, ami eleve javítja a kormányzási pontosságot.

Az RX Classicot aktív kanyarodássegítő asszisztenssel (ACA) is felszerelték, ami csökkenti az alulkormányzottságot, amikor a vezető a kanyar közepén gyorsítani kezd; emellett pedig jóval finomabbra hangolták az elektromos szervokormányt. Mindezek meglehetősen lineáris kormányzási érzetet eredményeznek, és segítik a vezetőt, hogy minden körülmények között a kívánt nyomvonalon maradjon.

Az RX újratervezett lengéscsillapítóiba épített FCD (Friction Control Device) az útfelszín apró egyenetlenségeiből adódó nagyfrekvenciás rezgéseket tompítja. A lengéscsillapítók emellett hatásosan csökkentik a kanyarodási oldaldőlést, és javítják a kormányzási pontosságot is.

SZEGMENSVEZETŐ BIZTONSÁG ÉS KÉNYELEM A VILÁGELSŐ BLADESCAN TYPE AHS ÉS A LEGÚJABB LEXUS SAFETY SYSTEM+ SEGÍTSÉGÉVEL

BladeScan Type AHS

A Lexus úttörő az autóipari világítástechnikában: elsőként szerelte fel járműveit LED fényszórókkal és adaptív távolsági fényszórókkal (AHS), amelyek a szembejövő forgalomhoz alkalmazkodva növelik a biztonságot.

A Lexus RX most szintén világelső technológiával jelentkezik: ez a BladeScan Type AHS, aminek lényege, hogy a LED forrásból eredő fény két, nagy sebességgel forgó tükörpengére vetül, majd egy lencsén át világítja meg az úttestet. Miközben úgy tűnik, hogy a fény nem mozog, a BladeScan Type AHS pontosan szabályozza a fény eloszlását úgy, hogy a tükörpengék forgását és a LED fényszórók ki-és bekapcsolását is szinkronizálja.

Mivel a rendszer könnyebben ki tudja terjeszteni a fényszóró hatótávolságát, olyan pontokat is meg tud világítani, amelyek a hagyományos rendszerekkel nehezen láthatók. Ilyen például az útpadka, ezért a vezető jóval hamarabb felismeri a gyalogosokat és a közúti jelzőtáblákat anélkül, hogy a más járművezetőket, vagy az ellenkező irányba haladókat vakítaná. Az éjszakai gyalogosfelismerés hatótávja menetirányban a korábbi 32 méterről 56 méterre nőtt.

Lexus Safety System +

Az RX Classic megkapta a Lexus Safety System + legfrissebb változatát, ami fejlett biztonsági és baleset-megelőzési technológiákat tartalmaz. A Lexus Safety System + főbb elemei:

  • Az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) nappal a kerékpárosok, gyenge fényviszonyok mellett pedig a gyalogosok felismerésében segít beltéri kamerájával és hűtőmaszk mögé épített milliméter-hullámhosszú radarjával.
  • A dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automata (DRCC) és a sávkövető asszisztens (LTA) együtt könnyebbé és biztosabbá teszi a sávtartást. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a jármű kisodródik a sávból, az LTA látható figyelmeztetéssel és hangjelzéssel, vagy a kormánykerék rezgésével (esetleg apró kormányzási beavatkozásokkal) hívja fel a vezető figyelmét.
  • A jelzőtábla-felismerés (RSA) kamera és a navigációs térképek segítségével szerez információt, amit a head-up kijelzőn (HUD) és a multiinformációs kijelzőn is megjelenít. Ezzel jelentősen csökken annak az esélye, hogy a vezető figyelmen kívül hagy egy-egy jelzőtáblát.

KAPCSOLÓDÁSI TECHNOLÓGIÁK APPLE CARPLAY ÉS ANDROID AUTO FUNKCIÓVAL, VALAMINT ÉRINTŐKÉPERNYŐS ÉS ÉRINTŐPADOS OPCIÓKKAL

Az RX új érintőképernyős kijelzőt kapott a Lexus számára tervezett érintésérzékelő Remote Touch Interface (RTI) mellé (amely kontroller kialakítás helyett mostantól érintőpados).

Az utastér kialakításánál messzemenőkig figyelembe vették az okostelefon-használatot, új a telefontartó, az USB port, és adottak a kapcsolódási lehetőségek is (Apple CarPlay és Android Auto).

A hangvezérlés az Apple Siri vagy a Google Assistant rendszer révén a telefonon keresztül is működik. Hasonlóképpen, a vezető választhat a Lexus navigációja és az okostelefonos rendszerek használata között.

Kapcsolódó híreink