LBX

Célunk az volt, hogy megkérdőjelezzük a luxusautók hagyományos koncepcióját. Teljes mértékben olyan vezetési élményre törekedtünk, amely lehetővé teszi a természetes kommunikációt a vezető és a jármű között, valamint az volt a célunk, hogy kifinomult megjelenésű formákat alkossunk meg.
- Kunihiko Endoh, vezető mérnök

Az új Lexus LBX modell

Most akár 3,2% THM nyíltvégű pénzügyi lízinggel és akár 3,9% THM zártvégű pénzügyi lízinggel!

 

KERESSE MUNKATÁRSAINKAT!

 

Szolnoki Krisztián
senior értékesítő
+36 30 688 1383

 

Sallai Botond
értékesítési tanácsadó
+36 30 688 1312

 

Szabó Norbert
értékesítési tanácsadó
+36 20 328 1328

 

Alimov Dániel
értékesítési tanácsadó
+36 20 964 2436

 

Bernát László
szalonvezető
+36 30 688 1534

 

VALÓDI MÉRFÖLDKŐ

A vadonatúj LBX ugyan az eddigi legkisebb Lexus, ám teljes mértékben megérdemli mérföldkőnek számító modell státuszát, amely lebontja a hagyományos luxushierarchiát, és amely megváltoztatja a márkát Európában. Az LBX modellnév a "Lexus Breakthrough Crossover" rövidítése, mely egy kompakt SUV modellt rejt maga mögött.

VALÓBAN EGYEDI

Az LBX esetén a Lexus új megközelítést alkalmazott a modellpaletta tekintetében, hogy az autó jobban tudjon illeszkedni a vásárlók egyéni igényeihez és életstílusához.  A kínálat az alapváltozat mellett négy felszereltséget vonultat fel: az Elegant és a Relax a kifinomultságra és az eleganciára helyezik a hangsúlyt, míg az Emotion és a Cool sportosabb, dinamikusabb karaktereket képviselnek. Mindegyiket más és más ügyfelek számára tervezték.

Az Emotion és a Cool modellváltozatok kéttónusú fényezéssel, 18”, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákkal tűnnek ki a tömegből. Az Elegant és a Relax verziók egyszínű fényezéssel és 18”, fényes keréktárcsákkal képviselik az elegánsabb irányzatot.

Ami a belső megoldásokat illeti, az Emotion modellt perforált műbőr kárpitozással látták el, vörös díszítésekkel és kontrasztvarrással az üléseken, a középkonzolon és az ajtókárpitokon. Az LBX Cool – a dinamikus vonal csúcsmodellje – Ultrasuede és bőr kéttónusú fekete/sötétszürke kárpitozást kapott, rézszínű részletekkel és varrással.

Az Elegant és a Relax verziók különböző hangulatokat idéznek. Az Elegant kivitelben szintetikus bőr borítást alkalmaztunk az ülések, az ajtóbetétek, a műszerfal és a könyöklők borításánál kagylófehér vagy erdőbarna színben. A Relax verzióban pedig félanilin bőrborítás található fekete vagy barna árnyalatban, látványos Tatami varrással.

A négy felszereltségi szint mellett van egy belépő LBX modellváltozat is, amely sok konkurenssel ellentétben az alapfelszereltség részeként tartalmazza a fejlett technológiai megoldásokat. Ezek közé tartozik a kiterjedt aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerek sora, amelyeket a legújabb generációs Lexus Safety System + csomag egyesít.

A belépőmodell, valamint az Emotion és az Elegant verziók vegán, bőrmentes utastérrel is elérhetők.

A választható opciók között többek között szerepel a 12,3” Tazuna digitális műszeregység, a szélvédőre vetített vezetési információk, a távvezérlésű parkolás, a digitális kulcs, a Mark Levinson prémium audiorendszer, a Panasonic nanoe™-X légtisztító technológiája és a motorosan nyitható csomagtérajtó.

SZEMÉLYRE SZABVA

Azok a vásárlók, akik még inkább szeretnék személyre szabni az LBX megjelenését, igénybe vehetik az új "Lexus Bespoke Build" szolgáltatást. A Lexus „első az ügyfél” filozófiája szabadságot ad számukra, hogy személyre szabott részletekkel tegyék egyedivé autójukat. A szolgáltatás keretein belül az ügyfelek módosíthatják a biztonsági övek és a kárpitok hímzésének mintáját, varrásának színét és díszítéseit. A prémium anyagok között megtalálható az L-anilin bőr – ez a presztízsbőr csak az LBX és kínálatunk zászlóshajója, az LS szedán palettáján érhető el – és az Ultrasuede különböző színkombinációkban. Ezt a személyre szabott szolgáltatást a kiválasztott piacokon az LBX értékesítésének 2024-es megkezdése után vezetik be.

 

Specifikáció

Műszaki adatok
MéretekLBX
Teljes hossz (mm)4190
Szélesség (mm)1825
Magasság (mm)1545
Tengelytáv (mm)2580
HajtásláncLBX
TípusHEV
Motor1.5-literes Soros, 3 hengeres
Max. teljesítmény (DIN LE/kW)136/100
Gyorsulás (0-100km/h)9,2 mp
Hajtómű (váltó)Hybrid transaxle
HajtásláncElsőkerék-hajtás
HajtásláncE-Four összkerékhajtás (opcionális)

LETISZTULT ELEGANCIA

Az LBX esetében a Tazuna koncepció egy új, 12,3” teljesen digitális műszeregységgel bővült, amely először kerül be Lexus modellbe. A mutatók és az adatok elrendezése és láthatósága a kiválasztott vezetési módnak megfelelően változik, és az egyéni igényeknek megfelelően testre szabható. Opcionálisan szélvédőre vetített vezetési információk is elérhetők.

Az LBX kompakt méretének köszönhetően az autó szinte minden szeglete belátható a kormány mögül, ami növeli a Lexus Driving Signature filozófia által biztosított önbizalmat, kényelmet és irányíthatóságot.

 

FEJLETT MULTIMÉDIA

Az LBX a legújabb Lexus Link Connect rendszerrel van felszerelve, amely egy 9,8” érintőképernyőn keresztül használható. A rendszer felhő alapú navigációt biztosít, így a forgalmi eseményekkel és torlódásokkal kapcsolatos valós idejű információkkal optimalizálja az útvonaltervezést. A kényelmet még tovább fokozza a „Szia, Lexus!” hangvezérlés, amely a vezető és az első utas hangutasításaira is reagál.