Lexus LC

LC

ModellÁr
Luxury30 300 000
Luxury SE30 500 000
Carbon32 300 000
Supreme33 800 000

Letölthető dokumentumok

Kérdése van?

Keresse munkatársainkat vagy írja meg kérdését!

Kívül: lélegzetelállító kupé-forma
Belül: Luxus és fejlett technológia

A Lexus 2012-ben mutatta be a futurista LF-LC tanulmányt. Az újságírókat és az autórajongókat lenyűgözte az autó merész megjelenése, bár akadtak kétkedők, akik szerint ezt a járművet lehetetlen megépíteni. Erre azonban alaposan rácáfolt a provokatív LC modell bemutatása; a káprázatos 2+2 üléses luxuskupé új korszakot nyitott a Lexus történetében. Formatervezőink és mérnökeink – forradalmasítva az autók fejlesztésének módját – szorosan együttműködtek, hogy ez a gyönyörű kupé testet ölthessen. Koji Sato főmérnök vezetésével 4000 formatervező, mérnök és szerelő gyürkőzött neki, hogy megoldjanak néhány lehetetlennek tűnő feladatot. Például azt, hogy a kupés tetővonal megtartásával is tágas, négyszemélyes utasteret biztosítsanak, vagy hogy a mélyre húzott motorháztető alatt elférjenek a nagy, 21 colos kovácsolt alumínium keréktárcsák. Hónapokat töltöttek a tökéletes megoldások kidolgozásával vagy egy-egy karaktervonal tökéletes meghúzásával az agyagmodellen, mert semmiben sem akartak kompromisszumot kötni. Jó példa erre, hogy amikor kiderült, hogy a nagysebességű irányíthatóság szempontjából létfontosságú, rövid első és hátsó túlnyúlásokhoz kompakt, új fényszórót és hátsó lámpát kell tervezni. Késlekedés nélkül nekiláttak az új technológia kifejlesztésének és semmit sem bíztak a véletlenre. Az LC prototípusát így újra meg újra letesztelték a világ legmodernebb szélcsatornájában (amit a Lexus 2013-ban épített), mielőtt az autót alávetették volna a nagy sebességű menetpróbáknak a Fuji Speedway és a Nürburgring versenypályákon.

Kézzel épített 5,0 literes V8-as, vagy forradalmian új, multi stage hibrid rendszer?

Az új LC lenyűgöző vezetési élményének alapja a rengeteg karbonszálas és alumínium részegységgel készített, extra erős karosszéria. A vezetés élvezetét a legújabb Lexus Dynamic Handling rendszer fokozza, nem is beszélve a két elképesztő hajtásláncról. Az LC 500 5,0 literes V8-asa és közvetlen kapcsolású, 10 fokozatú sebességváltója a Nürburgring 24 órás versenyen is bizonyított, az LC 500h változatot pedig a világ első Multi Stage hibrid rendszere hajtja. Mindkét autó borzongató motorhanggal és hihetetlen gyorsulással nyűgözi le vezetőjét.

A Lexus ‘Takumi’ mestereinek keze munkája

Az új LC a japán Motomachi gyárban készül majd; ugyanabban az üzemben, ahol a Lexus mesterei kézzel építették a világhírű LFA szupersportkocsit. Az új LC gyártásán sok olyan Takumi mester dolgozik, akik eddig az LFA tökéletes kimunkálásán dolgoztak. Hatalmas szakértelmüknek köszönhetően minden részletmegoldás hibátlan lesz, legyen szó akár a karbonszálak laminálásáról, vagy a fényezés kézi polírozásáról.

A legjobbak legjobbjai, a ‘Takumi’ mesterek már legalább húsz éve dolgoznak a Lexusnál, s ez idő alatt számtalan órát töltöttek azzal, hogy tudásuk és érzékszerveik tökéletesítésével a legapróbb hibát is megtanulják felfedezni. Egyedülálló tudásuk és gyakorlott szemük révén a legapróbb részletet is tökéletesen kidolgozzák a precíziós megmunkálású váltófüleken, a kézzel varrott Alcantara® kárpitokon, vagy éppen a bőrborítású sebességváltó karon. Ugyanezek a mesterek minden egyes elkészült LC-t tüzetesen átvizsgálnak, majd próbaúton ellenőrzik, hogy az autó olyan simán fut-e, ahogy az egy világklasszis Lexustól elvárható.

Élvezze a valaha épített legfejlettebb Lexus vezetését!

Az LC utastere egyszerűen lenyűgöző. A fizika törvényeinek megfelelően az utasok mélyen, az autó tömegközéppontjához közel ülnek. A vezető köré formált modellben a legújabb Lexus prémium navigációs rendszer és LFA-stílusú műszerek várják az autóst. A még biztonságosabb és nyugodtabb utazásról az LC forradalmian új Lexus Safety System + csomagja gondoskodik, amelyben többek között a gyalogosészlelővel kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer és fejlett sávtartó asszisztens is helyet kapott.

Készlet és tesztautó ajánlatunk

Aktuális készlet és tesztautó kínálatunk a modellből

LEXUS LC 500 Supreme Automata
Alapár 34 250 000 Ft
Kedvezményes ár 33 250 000 Ft
LEXUS LC 500h Luxury Special Edition Automata
Alapár 30 950 000 Ft
Kedvezményes ár 28 950 000 Ft