A mértékadó Which! szerint is a Lexus vezeti az autómárkák rangsorát a megbízhatóság tekintetében: a teljes modellkínálatának megbízhatóságára érvényes ötcsillagos értékeléssel, illetve négy ‘Legjobb vétel’ státusszal kitüntetett autóval a Lexus végzett az első helyen az idei Which? Car Guide felmérésben.

A saját teszteken és több mint 40 000 autóvásárlótól begyűjtött, megbízhatóságra vonatkozó fogyasztói visszajelzésen alapuló Which? felmérés listázza a brit piacon kapható legjobb és legrosszabb autókat. A Which? a legnagyobb brit fogyasztóvédelmi szervezet – a Consumers’ Association – által használt márkanév.

A nagyon sokszínű, és kiélezett versennyel jellemzett SUV-szegmensben különösen jól szereplő Lexus RX kapta meg a Which?-től ‘A mi választásunk’ megtisztelő címet. Amellett, hogy figyelemre méltó módon a fogyasztók minden tekintetben luxus SUV-nak minősítik, a Which? felmérése szerint a modellpaletta csúcsán lévő hibrid Lexus SUV “egyike a legmegbízhatóbb autóknak a piacon”.

Egy másik kategóriaelső autó, a Lexus CT 200h lett a Which? szerint ‘A mi választásunk’ a középkategóriában. A felmérés eredménye azt mutatja, hogy a CT 200h modellek 94 százaléka üzemel hibátlanul az első három évben – ezzel pedig jelenleg ez a legmegbízhatóbb középkategóriás új autó a piacon.

Az egyes modellekért járó elismerések mellett a Which? Car Guide szerint a Lexus az év márkája a márkák megbízhatósági rangsorában, mivel a forgalmazott Lexus modellek 64 százaléka érdemelte ki a ‘Legjobb vétel’ státuszt.

A Lexus által Which? Car Guide felmérés eredményeképp elnyert elismeréseket az alábbi lista veszi sorra.

Kategória Modell Elismerés
Középkategória Lexus CT 200h (2011-) A „Mi választásunk” és a „Legjobb vétel”
Használt nagy autók Lexus IS (2005-2012) Legjobb vétel
Használt nagy autók Lexus LS (2007-2012) Legjobb vétel
Nagyméretű SUV Lexus RX Hybrid (2015-) A mi választásunk és Legjobb vétel