A Lexusok világszínvonalú megbízhatósága újabb sikert hozott a vállalatnak, mégpedig a brit What Car? magazin 2020-as elismerését. A megbízhatósági díjat független értékelések alapján ítélik oda, s ez az elismerés a Nyugat-Európában értékesített Lexusok 96%-ában használt öntöltő hibrid elektromos technológia kiválóságát is bizonyítja. Az elismerés újabb megerősítése a Lexus kimagasló minőségének, hiszen a 2020-es What Car? megbízhatósági közvélemény-kutatásában a márka már harmadik éve a legmagasabb pontszámot éri el.

„A Lexus egyértelmű győzelmet aratott magazinunk idei megbízhatósági közvélemény-kutatásban. Szinte tökéletes, 99 százalékos eredményével vezető helyen végzett az 5 évesnél fiatalabb, valamint a 6 és 15 év közötti korú autók kategóriájában. Az utóbbi kategória 99,3 százalékos eredménye jól mutatja, hogy a japán luxusmárka milyen remek autókat épít, és miért megérdemelt nyertese a 2020-as megbízhatósági díjnak.”- fogalmaz A What Car? szerkesztője, Steve Huntingford így vélekedett a Lexus eredményéről.

„Nagyon örülünk a díjnak, hiszen el- és felismeri azt a minőséget, ami minden autónk alapvető tulajdonsága. Értékesítésünk Európában és az Egyesült Királyságban rekordszintet ér el, és a megrendelések száma is jelentős – vagyis egyre többen választják a Lexus öntöltő hibridjeit. Vásárlóink elégedettségét vevőszolgálatunk is fokozza, ami páratlan színvonalú szolgáltatást nyújt ügyfeleinknek.”- reagál az elismerésre Ewan Shepherd, a Lexus angliai igazgatója.